Publication: El alcohol y su implicancia en el vino
Loading...
Date
Director/Co-Director of the work
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Editorial Universitaria, Universidad Católica de Cuyo
Abstract
This article develops a problem around wine as a drink for consumption that, like all food, can have benefits, but also aspects that are not good for all people, such
as one of its components, alcohol. This compound, depending on the concentration, can be considered toxic to some people. The work shows some methods to make a wine with a different alcoholic strength that is added to other existing communications on the subject.
Description
El presente artículo desarrolla una problemática en torno al vino como bebida de consumo que, como en todo alimento, puede tener bondades, pero también
aspectos que no hacen bien a todas las personas, como es uno de sus componentes, el alcohol. Este compuesto, dependiendo de la concentración, puede ser considerado tóxico para algunas personas. El trabajo muestra algunos métodos para hacer un vino con una graduación alcohólica diferenciada que se suma a otras comunicaciones existentes en el tema.
Keywords
VINO, CONSUMO, ALCOHOL, GRADUACIÓN ALCOHÓLICA DIFERENCIADA, MÉTODOS
Citation
Bartolomé, G., Buono, D., Cignoli, M., Chimeno, V., Lopez, A., Tornello, R. R., Valenti, M. El alcohol y su implicancia en el vino. Revista Cuadernos, vol. 6, nº 8, 2021, p. 30-34.