Publication:
El alcohol y su implicancia en el vino

Loading...
Thumbnail Image

Director/Co-Director of the work

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Editorial Universitaria, Universidad Católica de Cuyo

Research Projects

Organizational Units

Journal Issue

Abstract

This article develops a problem around wine as a drink for consumption that, like all food, can have benefits, but also aspects that are not good for all people, such as one of its components, alcohol. This compound, depending on the concentration, can be considered toxic to some people. The work shows some methods to make a wine with a different alcoholic strength that is added to other existing communications on the subject.

Description

El presente artículo desarrolla una problemática en torno al vino como bebida de consumo que, como en todo alimento, puede tener bondades, pero también aspectos que no hacen bien a todas las personas, como es uno de sus componentes, el alcohol. Este compuesto, dependiendo de la concentración, puede ser considerado tóxico para algunas personas. El trabajo muestra algunos métodos para hacer un vino con una graduación alcohólica diferenciada que se suma a otras comunicaciones existentes en el tema.

Keywords

VINO, CONSUMO, ALCOHOL, GRADUACIÓN ALCOHÓLICA DIFERENCIADA, MÉTODOS

Citation

Bartolomé, G., Buono, D., Cignoli, M., Chimeno, V., Lopez, A., Tornello, R. R., Valenti, M. El alcohol y su implicancia en el vino. Revista Cuadernos, vol. 6, nº 8, 2021, p. 30-34.

DOI

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By